1.  • Bestemmingsplan (wijziging)

Vragen over bestemmingsplan?
Laat je adviseren door de juristen van Horeca Maatwerk

Je bent bezig met nieuw terrasmeubilair en wil nu eindelijk ook die mooie grote overkapping. Of je hebt een mooi bedrijfsplan geschreven voor een buurtcafe bij een sporthal. Of je moet een nieuwe afvoerpijp op het dak bouwen vanwege het voorkomen van geuroverlast. Je klopt aan bij de gemeente en wat blijkt, het bestemmingsplan zegt dat deze plannen niet kunnen. Wat nu? 

Voor alle percelen bepaalt het bestemmingsplan welk gebruik er is toegestaan en op welke oppervlakte en hoe hoog er gebouwd mag worden. Wordt een pand anders gebruikt dan dat in het bestemmingsplan staat, of wordt er niet binnen de toegestane oppervlakte en/of hoogte gebouwd, dan is er sprake van een illegale situatie. 

Tegen een illegale situatie zal een gemeente over het algemeen gaan handhaven of gaan bekijken of de situatie op een of andere manier kan worden gelegaliseerd binnen het bestemmingsplan, bijvoorbeeld door het verlenen van een omgevingsvergunning.  

Ondersteuning van de juristen van Horeca Maatwerk 

De juristen van Horeca Maatwerk zijn gespecialiseerd in dergelijke procedures en kunnen ondersteunen bij problemen met het bestemmingsplan. Zij zullen jou een eerlijk advies geven over de haalbaarheid van een procedure om een besluit aan te vechten. Ook kunnen zij meedenken bij wat wel haalbaar is en hiervoor de benodigde aanvragen bij de gemeente indienen.

Meer weten? 

Als lid van KHN krijg je uiteraard korting. Je betaalt € 165 per uur in plaats van € 200. Vraag vrijblijvend informatie op bij Horeca Maatwerk over wat de juristen voor je kunnen betekenen. 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This